向维利·罗尼致敬

May 6, 2007 § Leave a comment

维利·罗尼出生于1910年的巴黎。他第一幅巴黎的照片拍摄于1927年。他的生活与这个城市交织在一起,他比任何人都更有资格为巴黎平民区半个多世纪以来的历史作证。维利·罗尼是个很执著的人,从很早就开始陪伴并记录下巴黎人民为了更美好的生活所进行的奋斗。他的作品见证了重要的社会运动,如人民阵线和战后的大罢工;他的作品不但讲述了摄影师这个职业自上个世纪以来的故事,还展示了20世纪的摄影史,尤其是包括布拉赛和杜瓦诺的法国人文派在1940年至1950年的高峰时期的历史。维利·罗尼是法国人文派惟一一位还在世的大师。
Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading 向维利·罗尼致敬 at SeaverQ Daily.

meta

%d bloggers like this: